Proiecte pentru un oraș relaxat

Această rubrică are un buget de 500.000 RON

  • Propune ideea ta prin care facem Brașovul un Oraș Relaxat. Pentru a se încadra în această categorie proiectul pe care îl propui trebuie să se adreseze unei situații ce ține de amenajarea de spații publice/spații comune.

  • Exemple cu rol orientativ și nu limitativ: amenajare, înființare, reparare de: zone pietonale, piațete, mobilier stradal, iluminat public, etc.
Amenajare urbana gradina muzicala

Amenajare gradini muzicale in spatii comune

2021-11-26  •  Stamate Flavia  •  Proiecte pentru un oraș relaxat

Ideea mea porneste de la dorinta de a avea o varietate cat mai mare de spatii comune de recreatie urbana care sa ne atraga sa petrecem mai mult timp in aer liber.

 Este vorba de instrumente muzicale de exterior, montate in spatiile publice, ce ar aduce plus-valoare comunitatii locale prin beneficiile pe care le aduce crearea muzicii in aer liber, incurajand exprimarea creativa si socializarea cu familia, prietenii sau chiar necunoscutii.

La ele poate canta oricine, de la parinti cu copii, adolescenți, bătrâni și persoane cu dizabilități, pana la profesionisti muzicieni – toata comunitatea brasoveana.

Instrumentele sunt concepute din materiale durabile (otel inoxidabil, aluminiu, fibra de sticla etc) special pentru de a fi montate in aer liber, sa reziste în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice si la uz intens; se monteaza si se intretin usor.  

Este o propunere relevanta pentru domeniul “Orasul relaxat” caci abordeaza neconventional ideea de spatiu public de relaxare, aducand un suflu diferit asupra conceptiilor traditionale de amenajari urbane. Astfel, locurile publice de langa casa noastra vor deveni medii incluzive și creative, iar oamenii vor canta la instrumente reale chiar în spațiile în care locuiesc, lucrează și își petrec timpul liber.

Pentru ca in toate locatiile alese mi s-a parut ca s-ar integra foarte bine amenajarea acestor gradini muzicale, propunerea de buget este pentru 4 zone din oras, fiecare cu sub-bugetul propriu: Parcul Noua,Parcul Tiberiu Brediceanu, Parcul Copiilor Ina Schaeffler, Parcul Trandafirilor. Primaria/cetatenii pot stabili/vota daca se vor implementa toate sau doar o parte dintre ele.

290.000 RON

Votează
IMG_20211126_111523_resized_20211126_115648507.jpg

TOALETA PUBLICA IN PARCUL TRACTORUL

2021-11-26  •  Nina STAN  •  Proiecte pentru un oraș relaxat

            Parcul Tractorul este un spatiu frecventat de foarta multa populatie – mame cu copii, oameni varstnici, copii, adolescenti, sportivi.

In acest parc, mult timp nu a existat nici o toaleta. La un momemt dat s-au amplasat 2(doua) toalete ecologice mobile insa acestea, chiar daca sunt ingrijite si curate, nu au o imagine foarte buna si nu sunt foarte utilizate. Multi cetateni cauta zone retrase spre linia ferata  sau copaci sau, oamenii seriosi scurteaza timpul de petrecere in parc.

Exista o toaleta legata de clubul sportiv ce functioneaza in parcul Tractorul insa aceasta nu este deschisa intregului public.

       Cap. 3  PROPUNERE DE PROIECT - Realizarea unei toalete publice in Parcul Tractorul fie prin amenajarea si deschiderea catre public a celei aferente Clubului sportiv, fie prin amenajarea unei toalete noi.

Cap. 4  SUGESTII  IMPLEMENTARE

Amplasare propusa: In continuarea cladirilor anexe ale Clubului sportiv datorita faptului ca acolo sunt instalatiile de utilitati necesare: apa, energie, canal.

Suprafata construita: aprox 75 mp;

Caracteriticile toaletei propuse:

Sa fie o constructie interesanta, cu arhitectura originala  care sa se incadreze in mediul natural al parcului insa in acelasi timp sa fie si un element arhitectural deosebit;

In ideea: Brasov – capitala verde a Romaniei”, energia electrica necesara  trebuie sa fie obtinuta cu ajutorul panourilor solare care s-ar putea monta pe un acoperis ornamental;

Obiectele sanitare trebuie sa fie de cea mai buna calitate, robuste dar simple astfel incat sa reziste utilizarilor  multiple si de persoane care nu stiu sa respecte bunul public, si care sa permita o utilizare, curatare si intretinere usoara

Cap. 5  COSTURI  ESTIMATE -100.000 euro

495.000 RON

Votează
Simulare 3D

Mini Parcul Nucului din Noua

2021-11-02  •  Horatiu Felix Balazs  •  Proiecte pentru un oraș relaxat

Proiectul isi propune redarea catre comunitate a unui spatiu public care in momentul de fata este lasat in paragina. Acest spatiu se gaseste in cartierul Noua in zona blocurilor vila din dreptul strazii Nucului 59 (spatele blocului) si Prunului 56 (fata blocului partea spre case) . In aceasta locatie se poate amenaja un miniparc de cartier dat fiind faptul ca zona este generoasa si pe deasupra este separata fizic prin o alee pietonale facand posibila amenajarea sectoriala , un parc cu spatiu de sport ( miniteren fotbal ,elemente fitness, mese tenis de masa ,mese de sah ) intr-o parte ,iar in partea opusa un loc de joaca pentru copii . In atasament am introdus un extras de carte funciara, oferte de la un furnizor, o propunere de amenajare sectoriala a zonei precum si un document cu explicatii legate de proiect.  Ca si suprafata totala vorbim de aproximativ 1100 m2 dispusi pe doua zone :700 m2 respectiv 400m2 . Doresc sa mentionez ca parcela mare se afla in proprietatea statului roman si se afla conform legii in administrarea primariei Brasov (pentru trecerea în proprietatea publică a Municipiului, este nevoie de un proiect de hotărâre a consiliului local cu invocarea art. 36 din Legea 18 privind Fondul Funciar), parcela mica este proprietate a municipiului Brasov. In atasament gasiti doua oferte de pret, una pentru amenajarea locului de joaca pentru suprafata de 400 m2 si una pentru amenajarea zonei de sport in suprafata de 700 m2 .

Obiective SMART

Specific  - crearea unei noi zone de petrecere a timpului liber .  Masurabil - numarul mediu de beneficiari zilnic ar depasi 80 persoane . Abordabil - propunerea este 100% realista .  Relevant  - propunerea ar transforma zona dintr-o zona mizera intr-o zona de interes pentru locuitorii cartierului .  Timp de executie - 3 luni .

490.000 RON

Votează