Mergi înapoi

commUNITY HUB

Ioana Borsan Ioana Borsan  •  2021-11-30  •  Propuneri pentru comunitate  • 

Entuziasmul copiilor după vizitarea Muzeului interactiv de Științe Brașov
Entuziasmul copiilor după vizitarea Muzeului interactiv de Științe Brașov

Codul proiectului de investiții: 66

commUNITY HUB, din cartierul Tractorul, isi propune sa creeze o comunitate inchegata, sociala, responsabila si sustenabila prin activitatile pe care le va desfasura. In acest HUB vor exista activitati sociale, sportive, educationale – STEAM si de lectura. Astfel commUNITY HUB va fi compus din 7 spatii indoor: o sala de lectura cu biblioteca, o sala de expozitii interactive si artistice, o sala pentru activitatile sportive/ cursuri practice, o chicineta cu deschidere catre spatiul anterior mentionat pentru organizarea de cursuri culinare practice, 3 sali de ateliere pentru cursuri STEAM si un spatiu outdoor: o gradina. HUB-ul va avea in dotare si toalete, 2 spatii de depozitare, un hol si o receptie.

Obiectivul specific consta in crearea primului HUB comunitar public infiintat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, in punctul termic de pe str. Octavian Goga din Tractorul, in anul 2022, cu scopul de a contribui la dezvoltarea sanatoasa si sustenabila a comunitatii, avand astfel peste 30.000 de beneficiari directi, prin activitatile mentionate in paragraful urmator.

Activitatile principale ale commUNITY HUB sunt: ateliere interactive STEAM, dezvoltare personala si de creatie, activitati ale bibliotecilor, activitati social-educative, activitati sportive indoor, expozitii stiintifice interactive, de arta si tematice, cursuri de limbi străine, alfabetizare computer, curs pictura și sculptura, cor, pass-time social la cafea, club de lectura, ateliere de creație poetica, activitate teatrala, creații culinare, organizarea de aniversări private ale membriilor HUB-ului, mini-concerte, competiții sportive, expuneri de proza și poezie, proiecții de filme, seri dansante, întâlniri tematice, concursuri de gatit, seri de karaoke, after school pentru copiii defavorizati si consiliere psihologica.

Majoritatea persoanelor care vor sustine atelierele interactive de tip STEAM vor fi voluntare. Aceste persoane fie sunt iesite la pensie, fie studiaza domeniile in care vor sustine cursurile astfel incat sa se faciliteze in acelasi timp si un schimb de experiente, impreuna cu schimbul de bune practici. In cazul cursurilor de prim ajutor si a celor medicale, se vor incheia contracte de colaborare cu institutiile acreditate, precum Crucea Rosie.

Autofinantarea commUNITY HUB pentru autosustinere se va face prin mai multe canale: abonament lunar/anual in cadrul HUB-ului cu acces partial sau nelimitat, suma modica achitata la anumite activitati, suma modica obtinuta prin inchirierea cartilor, alte sponsorizari.

Bugetul estimat al commUNITY HUB este: 446417,79 lei iar detalierea lui este atasata in documente.

Este un proiect scalabil, cu dimensiuni ajustabile în funcție de rezultate.

Locație: commUNITY HUB vizeaza ca locatie, punctul termic in curs de evaluare si amenajare, de pe str. Octavian Goga din cartierul Tractorul.

Documente (2)

Trebuie intrați în cont sau vă creați un cont pentru a lăsa un comentariu.
Nu aveți repere definite