Mergi înapoi

Teatru de Cartier

Irina Iatan Irina Iatan  •  2021-11-25  •  Propuneri pentru comunitate  • 

Teatru de Cartier
Teatru de Cartier

Codul proiectului de investiții: 58

Orasele sunt locuri unde oamenii se intalnesc pentru schimburi de idei, activitati economice sau, pur si simplu, pentru a se relaxa si a se simti bine. Domeniul public, in care comunitatea interactioneaza, poate fi si trebuie sa fie imbunatatit prin cultura, dar nu numai. A realiza activitati culturale in tot orasul, nu doar in centru, a avea preocupari sa ducem cultura in cartiere, mai aproape de oameni, inseamna sa-i inspiram si sa-i motivam sa consume produse culturale, indiferent de forma lor. Pe termen mediu si lung, putem vorbi de inchegarea unor comunitati puternice care sa confere cetatenilor atasament, incredere si o anumita calitate a vietii.

"Teatru de Cartier" este un proiect care aduce teatrul mai aproape de oameni si reimprospateaza comunitatea din cartierele brasovene, prin spectacolele desfasurate in spatii mai putin conventionale:

1. Parcul central din cartierul Avantgarden3; 

2. Lacul Noua; 

3. Parcul Triaj; 

4. Terenul viran de langa liceul sportiv Uzina 2.

Structura proiectului este gandita pe trei zile de spectacole. Spectacolele incep vineri seara si se termina duminica seara.

* Vinerea va fi" seara copiilor", un spectacol de teatru de papusi pus in scena de actorii Teatrului Arlechino din Brasov.

* Sambata va fi dedicata trupelor de tineri studenti din Brasov. Trupele studentesti ar trebui sa fie contactate prin Casa de Cultura a Studentilor Brasov care lucreaza deja la proiecte teatrale si evenimentele artistice.

* Duminica este consacrata trupelor de teatru profesionist, cand vor urca pe scena actori din cadrul Teatrului Sica Alexandrescu din Brasov. S-ar acoperi astfel atat o arie geografica extinsa a municipiului (cartierele Avantgarden Bartolomeu, Noua, Triaj si Uzina 2), cat si zonele de interes pe structuri de varsta, de la cei mici care se vor bucura de spectacolele puse in scena de Teatrul de Papusi Arlechino, elevi si studenti pana la seniori care pot urmari trupe profesioniste care vor juca roluri complexe.

Partea tehnica si scena vor fi administrate de o firma privata aleasa de primarie prin licitatie.

Perioada propusa pentru desfasurarea spectacolelor este cea detaliata mai jos, dat fiind faptul spectacolele se vor desfasura pe scena montata in aer liber, iar clima din Brasov nu este propice activitatilor in aer liber in lunile de toamna sau primavara.

- 15 iulie 17 iulie pentru cartierul Avantgarden3;  - 22 iulie 24 iulie pentru cartierul Noua;  - 29 iulie 31 iulie pentru cartierul Triaj;  - 5 august - 7 august pentru cartierul Uzina 2. Ineditul acestui spectacol nu este doar locatiile, ci si specificul lui - se creeaza un context de dialog social prin puternicul resort comunitar pe care acesta il are. 

Grupuri tinta: copiii, tinerii si adultii din cartierele mentionate.

Asteptari: Constientizarea importantei culturii in viata copiilor si a tinerilor prin dezvoltarea psihica oferita de acest program (prezentarea unor modele si tipare existente in viata reala, create si adaptate dupa nevoile si necesitatile copiilor si adolescentilor); Importanta prezentei culturii pentru toate categoriile de varsta in scopul dezvoltarii armonioase a creativitatii; Descoperirea scopului terapeutic al teatrului, prin dezvoltarea adaptabilitatii la diverse situatii sociale; Descoperirea unor noi tehnici de invatare, educare prin metode opuse stilului conventional si formal de educatie prin care populatia este obisnuita in prezent.

Am adaugat Anexa-1-Buget. 

Am adaugat si Anexa-2- Voluntari.

Locație: Parcul central Avantgarden3 Bartolomeu, Lacul Noua, Parcul Triaj, Terenul viran de lângă liceul sportiv Uzina 2

Documente (2)

Nu aveți repere definite