Mergi înapoi

Fantana pompa-aerator pentru Lacul Noua

Ioan Corbu Ioan Corbu  •  2021-11-04  •  Proiecte pentru un oraș verde  • 

Pompa aerare
Pompa aerare

Codul proiectului de investiții: 32

Expunere motive pentru proiect de investitie privind achizitionarea unei fântâni arteziene de lac pentru Lacul Noua.

 

Să recunoaștem, zonele urbane in care apa este prezenta sunt distractive, răcoroase dar și relaxante. Prezenta apei este o modalitate excelentă de a adăuga liniște zonei iar malul apei, indiferent dacă este vorba de un lac sau de un iaz, este o loc unde amenajarea unei zone de promenada este mai mult decat binevenita.

Totusi, pentru a pastra lacul la un standard calitativ ridicat din punct de vedere al mentinerii unui habitat natural este nevoie si de amenajarea unei fântâni arteziene care are si avantajul de a fi relaxantă atunci cand o auzi si este și o bucurie pentru privit.

Aerarea este transferul oxigenului din aer în apă. Toate corpurile sănătoase de apă au nevoie de oxigen pentru ciclul biologic normal. În corpurile mari de apă, acest lucru are loc în mod natural ca urmare a acțiunii valurilor. În lacurile și iazurile mai mici, este ușor ca factorii biologici să se dezechilibreze, determinând scăderea nivelului de oxigen, ceea ce face necesar aerarea mecanică. Aerarea insuficientă și nivelurile scăzute de oxigen pot provoca uciderea peștilor, mirosuri neplăcute și luciu de apă inestetic.

Aerarea provocată de o fântână de apă este un instrument valoros în gestionarea calității apei. Nu numai că este o caracteristică minunată de adăugat pentru aportul vizual și sunetele pe care le adaugă zonei unde functioneză, dar este o parte esențială a multor programe de gestionare a lacurilor și a iazurilor.

Buget: 40.000 euro

din care 25.000 euro echipament pompa si 15.000 euro documentatie/avizare+bransament electrica

 

 

Locație: Lacul Noua

Documente (1)

Nu aveți repere definite